Powered By Blogger

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Το μεγάλο κόλπο των 'Νταβατζήδων' με τον 13ο κ 14ο μισθό του ιδιωτικού τομέα!

Άρχισε πάλι το μεγάλο παραμύθι με τις δήθεν απαιτήσεις της Τρόικας για περικοπή ή κατάργηση των δύο επιπλέον μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ η Τρόικα δεν έχει θέσει τέτοιο θέμα αφού ξέρει ότι είναι καταστροφικό!


Η ιστορία έχει ως εξής:
Εγχώριοι επιχειρηματικοί κύκλοι με πολύ καλές διασυνδέσεις στα παραδοσιακά ΜΜΕ ανακινούν το θέμα κάθε φορά που αυτοί θεωρούν πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος....

Η δήθεν αύξηση της ανταγωνιστικότητας μέσω ενός μέτρου όπως αυτού είναι ένα ανέκδοτο που μπορεί να πείσει μόνο όσους δεν έχουν ιδέα του τι σημαίνει να χαθούν από μια ετοιμοθάνατη αγορά συνολικά επιπλέον 6.000.000 μισθοί το χρόνο καθώς και αντίστοιχος αριθμός εισφορών προς τα σχεδόν χρεοκοπημένοι ασφαλιστικά ταμεία.

H συνεχής απώλεια ανταγωνιστικότητας δεν οφείλεται βέβαια στο μισθολογικό κόστος που παραμένει κατά πολύ χαμηλότερο από χώρες με πολλαπλάσια στάνταρ ανταγωνιστικότητας..
Ούτε και υπάρχει κάποιος τρόπος που να εγγυηθεί ότι τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν στα ταμεία των εργοδοτών θα τοποθετηθούν σε δράσεις προς τομείς όπως η έρευνα,η μείωση τιμών,η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κλπ..

Τώρα δεν θα παραξενευτούμε αν στο τέλος οι πολιτικοί μας, υποκύψουν στους εκβιασμούς των νταβατζήδων και αυτοπροτείνουν οι ίδιοι στην Τρόικα αυτό το καταστροφικό μέτρο για τους εργαζόμενους, τα ταμεία του κράτους και γενικότερα την χώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση