Powered By Blogger

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Και ξεπούλημα και χρεοκοπία!

Τώρα που έπεσαν οι δεσμεύσεις και οι υπογραφές, τώρα που οι βουλευτές ψήφισαν την παραίτηση ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ από την εθνική κυριαρχία και την ασυλία… τώρα ξεκινάει το τελευταίο στάδιο της επίθεσης για την πλήρη λεηλασία της χώρας που ήταν από την αρχή ο σκοπός… Αν συνεχίσουμε να τους αφήνουμε να υπογράφουν επ’ ονόματί μας δε θα μας αφήσουν ούτε πέτρα να
πατήσουμε! Η απάντηση του Ελληνικού λαού απέναντι σε όλα αυτά πρέπει να είναι μόνο μία… ΕΞΕΓΕΡΣΗ και ανατροπή της όλης κατάστασης που ηθελημένα και σκόπιμα έχουν δημιουργήσει! (Παραθέτω ένα άρθρο από το “ποντίκι” για το πώς θα λεηλατηθεί η χώρα και θα οδηγηθούμε και στη χρεοκοπία…) ” Έξι μολότοφ για ακύρωση PSI και δανείου “

” Έξι μολότοφ για ακύρωση PSI και δανείου “

thumb
Οι Γερμανοί προχωρούν ακάθεκτοι και, με εμφα­νείς πλέον κινήσεις, τορπιλίζουν τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου που προνοούσε το εθελοντικό  «κούρεμα» του ελλη­νικού χρέους κατά 50% και το νέο δάνειο ύψους 130 δισ. ευρώ. Η ακύ­ρωση του Eurogroup είχε γερμανικό άρωμα, αφού ο σκληρός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέμενε ότι χρειάζονται κι άλλες θυσίες από πλευράς της Ελλά­δας!
Είκοσι τέσσερις ώρες μετά την ψή­φιση του σκληρού πακέτου λιτότητας από την ελληνική Βουλή, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ζητά επιπλέον περικοπές σε όλα τα επίπεδα!
Όπως μας ενημέρωσε Ευρωπαίος διπλωμάτης, ο Σόιμπλε και το επιτε­λείο του, που επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ακόμα και μέχρι το καλοκαίρι, πίστευε ότι ο πρό­εδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς δεν θα υπέγραφε το νέο μνημόνιο. Όταν έγινε το αντίθετο, επικράτησε πανι­κός στο γερμανικό υπουργείο Οικο­νομικών, που αποφάσισε να προβάλει ξανά τις εκθέσεις του ΔΝΤ για τη βι­ωσιμότητα του χρέους, ώστε να σπεί­ρει νέα εμπόδια. Θεωρεί δηλαδή ότι, ακόμη και με όσα έχουν συμφωνηθεί, ο στόχος του 120% μέχρι το 2020 δεν είναι επιτεύξιμος.
Το σχέδιο, όπως έχουμε γράψει στα δύο τελευταία φύλλα, είναι απλό: αναγκαστική χρεοκοπία και σε τελικό στά­διο έξοδος από ευρώ. Και λέμε τελικό στάδιο διότι, προς το παρόν, στους Γερμανούς και το ΔΝΤ δεν «βγαίνει» το σενάριο για άμεση έξοδο. Αντί γι’ αυτό, ετοιμάζονται να τορπιλίσουν το PSI, δηλαδή την εθελοντική αναδιάρ­θρωση του ιδιωτικού τομέα. Προσπα­θούν να σπάσουν τις ημερομηνίες, να τραβήξουν τις διαπραγματεύσεις με διάφορα προσχήματα και επιπλέον απαιτήσεις, ώστε το κούρεμα να γίνει αναγκαστικό και να ανοίξει ο δρόμος της εξόδου.
Μέχρι τότε θα έχουν διαλύσει τα πάντα: ήδη η οικονομία, βυθισμένη στην ύφεση του 7% για το 2011, βρί­σκεται υπό κατάρρευση – το ίδιο και ο κοινωνικός ιστός αλλά και τα εργα­σιακά. Αυτό που απομένει είναι να ξεπουληθούν με συνοπτικές διαδικασί­ες όλα τα ακίνητα και η περιουσία του κράτους, και βεβαίως σε εξευτελιστι­κές τιμές.
Επίτροποι – ξεπούλημα
Την περασμένη εβδομάδα, παρου­σία του Ευάγγελου Βενιζέλου, αποφασίστηκε στο Eurogroup να τοποθε­τηθούν σε κάθε υπουργείο Ευρωπαίοι παρατηρητές (επίτροποι) που θα λαμβάνουν τις τελικές αποφάσεις για τα έσοδα και τα έξοδα. Οι Έλληνες υπουργοί θα είναι πλέον βιτρίνα και για το θεαθήναι, ώστε να μην αναιρε­θεί και τυπικά η εθνική μας κυριαρ­χία.
Με το πρόσχημα αυτό, οι Ευρωπαί­οι υπουργοί θα κινήσουν τους μοχλούς για το μαζικό ξεπούλημα όλης της κρατικής περιουσίας και των φυσικών πόρων, που θα περάσουν στην κυριότητα ευρωπαϊκού ταμείου, το οποίο με τη σειρά του θα τα διαχειρίζεται με πρόφαση τη μείωση του ελληνικού χρέους.
Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το εγχείρημα, τότε ανοίγει ο δρόμος για έξοδο της χώρας από το ευρώ, αφού δεν θα έχουμε να προσφέρουμε τί­ποτε πλέον στους δανειστές και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που συνασπίζονται μαζί τους.
Διάσπαρτες οι νάρκες
1)Μέχρι τα χρήματα του νέου δανεί­ου να μπουν στα ταμεία του ελληνικού κράτους, υπάρχουν πολλά στάδια που προσφέρονται για… σκάλωμα:
Στο Eurogroup της Δευτέρας οι σκληροπυρηνικές χώρες μπορεί να εμφανιστούν ανικανοποίητες από τις δεσμεύεις της ελληνικής πλευράς και από την έκθεση της βιωσιμότητας του χρέους. Με αυτόν τον τρόπο η συζήτηση μπορεί να λάβει παράταση, χάνοντας έτσι τις κρίσιμες ημερομηνί­ες για την ολοκλήρωση του PSI.
Ήδη ο Τσαρλς Νταλάρα έχει κατα­λάβει τον κίνδυνο το εθελοντικό κού­ρεμα να μετατραπεί σε υποχρεωτικό και κινεί γη και ουρανό προκειμένου να μπουν οι υπογραφές των υπουρ­γών Οικονομικών και να εκταμιευ­θούν τα 30 δισ. ευρώ. Ετοιμάζεται μάλιστα να προσφέρει ακόμη πιο χα­μηλό επιτόκιο προκειμένου να κλεί­σει η συμφωνία!
2)Στο στάδιο της ανακοίνωσης της πρότασης για το PSI, μέχρι την ολοκλήρωσή του, υπάρχει σοβαρό εν­δεχόμενο να μη φτάσει η συμμετοχή των ιδιωτών το 75%. Το παιχνίδι των δηλώσεων από γερμανικής πλευράς περί ναυαγίου και εξόδου της Ελλά­δας από το ευρώ αλλά και οι διαρρο­ές από αξιωματούχους του ΔΝΤ σπρώ­χνουν κάποιους επενδυτές να οχυρώ­νονται και να μη βλέπουν με καλό μάτι τη συμμετοχή.
Σε τέτοια περίπτωση η Γερμανία θα επιτύχει αυτό που θέλει: να ακυρώσει το PSI και να προωθήσει ένα σκληρό «κούρεμα», από το οποίο συγκεκριμέ­να συμφέροντα θα θησαυρίσουν!
3) Ακόμα και αν ολοκληρωθεί το PSI, θα πρέπει να μπούμε στο στάδιο της σκληρής διαπραγμάτευσης για τους όρους της νέας δανειακής σύμ­βασης. Ήδη οι Γερμανοί έδειξαν τις προθέσεις τους με τη σκληρή επο­πτεία και το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας. Οι νέοι όροι θα είναι τόσο σκληροί, ώστε δύσκολα να περά­σουν από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Ήδη οι αντάρτες έχουν σχη­ματίσει ένα δυνατό «αντιμνημονιακό»… κόμμα εντός Βου­λής. Και σε αυτήν την περίπτωση ο Σόιμπλε θα είναι έτοιμος να απαντή­σει με σχέδιο εξό­δου από το ευρώ μέσα στο καλοκαίρι, αφού «οι κακοί Έλλη­νες δεν θέλουν τη βοήθειά μας».
4) Ακόμα και αν περάσει η νέα δανειακή σύμβαση από τη Βουλή, πρέπει να επικυρωθεί από τα 26 άλλα Κοινοβούλια της Ε.Ε. Ενδέχεται δηλα­δή να μπλοκαριστεί από ένα και μόνο βέτο, π.χ. μιας χώρας όπως η Σλοβακία. Και σε αυτήν την περίπτωση θα ενεργοποιηθεί το σενάριο της σκλη­ρής χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ.
5) Στις 27 Φεβρουαρίου η γερμανι­κή Βουλή αναμένεται να συζητή­σει το νέο δάνειο προς την Ελλάδα. Ο Σόιμπλε ετοιμάζεται να βάλει βιτρίνα συγκεκριμένους βουλευ­τές και να κα­θυστερήσει τις αποφάσεις  μέ­χρι τον Μάιο.
Υπενθυμί­ζουμε ότι στις 20 Μαρτίου λήγουν ομόλογα ύψους 14,4 δισ. ευρώ, τα οποία, υπό τις παρούσες συνθήκες, η Ελλάδα αδυνατεί να αποπληρώ­σει. Ενδέχεται να μας δοθεί προ­σωρινό δάνειο από τον προσωρινό μηχανισμό στήριξης (EFSF) στην περίπτωση που οι Γερμανοί καταφέρουν να καθυστερήσουν τις απο­φάσεις για το δεύτε­ρο πακέτο διάσωσης.
6) Ακόμα και αν εφαρμοστούν στην εντέλεια όλα όσα αναφέραμε πιο πάνω, τη δόση – μαμούθ των 89 δισ. ευρώ δεν θα τη λάβουμε. Αντιθέτως, σύμφωνα με πρόταση της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Φινλανδίας, θα λαμβάνουμε τα απολύτως απαραίτη­τα, που θα εξυπηρετούν μόνο τις δανειακές υποχρεώσεις μας, και κάθε εβδομάδα θα αξιολογούμαστε από τη νέα ενισχυμένη – και υπουργική πλέ­ον-τρόικα.
Κοινώς, οι έλεγχοι ανά τρίμηνο θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν με ημερήσιους. Συνεχώς θα είμαστε με το πιστόλι στον κρόταφο και υπό την απειλή της διακοπής της δανεια­κής βοήθειας!
Λίγα τα αναχώματα
Όπως αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ο δρόμος είναι στρωμένος με τέτοιο τρόπο, ώστε οι Γερμανοί και το ΔΝΤ να μπορούν να κλείσουν την παροχή οξυ­γόνου ανά πάσα στιγμή. Τα μόνα ανα­χώματα που υπάρχουν βρίσκονται
♦ στις ήπιες θέσεις του προέδρου του Eurogroup Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ,
♦  στη γαλλική προεκλογική εκστρατεία που τάσσεται κατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ώστε να μη χρε­ωθεί την αποτυχία προσωπικά ο Σαρκοζί,
♦  στον τρόμο των Πορτογάλων μη γί­νουν η επόμενη Ελλάδα
♦  αλλά και στον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.
Ο Μόντι, για ευνόητους λόγους, θέ­λει το ανάχωμα της χώρας του κατά οποιασδήποτε αποσταθεροποιητικής ενέργειας, το οποίο περιλαμβάνει και την πιστή εφαρμογή της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου για την Ελλάδα. Προς το παρόν τουλάχιστον. Διότι, σιγά – σιγά, οι συσχετισμοί εντός του Eurogroup αλλάζουν κατά της χώρας μας.
Ζητούν υπογραφές από… Αλέκα – Τσίπρα!
Για να σας δώσουμε να καταλάβετε την πρεμούρα – σε βαθμό παράνοιας – ορισμένων χωρών να ναυαγήσει η νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Φινλανδοί ζήτησαν να υπογράψουν όλοι οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας ότι δεσμεύο­νται να υλοποιήσουν τη νέα δανειακή συμφωνία. Όπως μας είπε Ευρωπαίος διπλωμάτης, η Φινλανδή υπουργός Οικονομικών Ούτα Ουρπιλάινεν ζήτησε την περασμένη εβδομάδα το κείμενο των πολιτικών αρχη­γών να υπογράψουν, εκτός από τους Σαμαρά και Παπανδρέου, και τα κόμματα της Αριστεράς, δηλαδή η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας. Βεβαίως, αυτό απορρίφθηκε κατηγορηματικά από το προεδρείο του Eurogroup ως «αυτοκτονικό», είναι όμως ενδεικτικό του παραλογισμού και του φανατισμού που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στην ευρωζώνη για το ελληνικό θέμα. Εμείς να υπενθυμίσουμε ότι ένθερμοι υποστηρικτές της εξόδου της χώρας μας από το ευρώ με όρους «τι­μωρίας» είναι πρώτοι και καλύτεροι οι Φινλανδοί και οι Ολλανδοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση