Powered By Blogger

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΒΟΥΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ... ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Συστράτευση στη βάρβαρη πολιτική.
Κάλεσμα συστράτευσης και υποταγής στην εφαρμοζόμενη βάρβαρη πολιτική απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλιας, συνεχίζοντας σταθερά να βάζει πλάτη στην κυβέρνηση και την πολιτική της.


Μετά την επικρότηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης και στο πνεύμα της προτροπής «έφτασε η ώρα για δουλειά», που είχε απευθύνει στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν την περασμένη Παρασκευή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε επί της ουσίας να επιταχυνθεί η εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων του μεσοπρόθεσμου, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι πρόκειται για μονόδρομο. Μάλιστα, έμμεσα πλην σαφώς, κάλεσε το λαό να το πάρει απόφαση και να υποταχθεί, προεξοφλώντας ότι «η νέα γενιά, που μεγάλωσε σε συνθήκες σχετικής και μεγαλύτερης ευημερίας, είναι η πρώτη που θα περάσει χειρότερα από την προηγούμενη». Το μόνο που μπορεί να γίνει λοιπόν σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι «να κάνουμε το αδύνατο δυνατό να διασφαλίσουμε ότι τα πέτρινα χρόνια της θα είναι όσο το δυνατόν λιγότερα»(!).


Στο πλαίσιο αυτό, στην ομιλία του για την 37η επέτειο από την πτώση της χούντας επανέλαβε τα γνωστά ευχολόγια περί πάταξης της φοροδιαφυγής, αφήνοντας στο απυρόβλητο την εφαρμοζόμενη πολιτική που διασφαλίζει τη νόμιμη φοροαπαλλαγή και φοροασυλία του κεφαλαίου, ενώ καλλιέργησε ψευδαισθήσεις ότι «όλοι συμμετέχουν στα βάρη της κρίσης».

Το μέτωπο που ζήτησε ήταν κατά της φοροδιαφυγής, δηλαδή αυτών που «κρύβουν τα εισοδήματά τους, είτε είναι μεγαλοφοροφυγάδες με βαρείς λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού, είτε αποτελούν κομμάτι της αφορολόγητης μεσαίας τάξης». Συμμετέχοντας ουσιαστικά στην επικοινωνιακή καμπάνια της κυβέρνησης που έχει στόχο να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού, ώστε να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα του Μνημονίου, ο Καρ. Παπούλιας ζήτησε να «υποστηρίξουμε την ενεργοποίηση των διατάξεων για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με άρση τραπεζικού απορρήτου όταν διαπιστώνεται δυσαναλογία περιουσιακών στοιχειών και δηλωθέντων εισοδημάτων, με αποκάλυψη των σκοτεινών ατραπών μέσα από τις οποίες κυκλοφορεί το μαύρο χρήμα», λες και εμποδίζει κανένας την κυβέρνηση να τα κάνει πράξη...

Από την άλλη, στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας ζήτησε να διευκολυνθούν οι ξένες επιχειρήσεις να κάνουν επενδύσεις, συνηγορώντας ουσιαστικά στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας που είναι «εκ των ων ουκ άνευ» για την πολυπόθητη προσέλκυση των επενδύσεων. «Δεν υπάρχει περίπτωση να αναπτυχθούν εδώ ξένες επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας εάν δεν κοπούν τα πολλά κεφάλια του τέρατος της γραφειοκρατίας και παρασιτικών μηχανισμών που καταπίνουν την υγιή επιχειρηματικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά, ζητώντας «διαφανείς και σύντομες διαδικασίες, απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, φιλικότερη, καθαρή και ευέλικτη διοίκηση, για να ανοίξουν δουλειές». Μεταφέροντας το όραμα της κυβέρνησης συμπλήρωσε ότι «μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε στην πράσινη ανάπτυξη, στην αγροτική παραγωγή και στον τουρισμό - για να μη μείνουμε στο έλεος του αέναου δανεισμού».

Καταλήγοντας ζήτησε έμμεσα πλην σαφώς συναίνεση των (αστικών) πολιτικών κομμάτων και λειτουργία του κράτους προκειμένου να αποφευχθεί «το εφιαλτικό ενδεχόμενο ανεξέλεγκτων κοινωνικών εντάσεων», όπως είπε. «Η οικονομική κρίση έγινε κρίση πολιτική, κρίση θεσμών και κάποιοι επιδιώκουν να γίνει κρίση της ίδιας της δημοκρατίας», τόνισε, διαπιστώνοντας ότι «ένας από τους μεγάλους κινδύνους σήμερα είναι η διέγερση αντανακλαστικών, φοβικών, μισαλλόδοξων, ακόμη και βίαιων, αντί του ορθού λόγου και της ψύχραιμης αναζήτησης λύσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση