Powered By Blogger

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΣΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΘΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΘΕΡΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΝΩΡΙΖΩΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΤΟΥ...


ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ...

ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΙΡΟ της επιχείρησης και τα κέρδη του εργοδότη θα συνδέεται ο μισθός του υπαλλήλου, που θα καλείται να εργαστεί με αμοιβή ακόμη και στα επίπεδα αυτών του ανειδίκευτου εργάτη.

Η εφιαλτική αυτή προοπτική για τα εισοδήματα του μισθωτού προκύπτει από την πρόβλεψη του μνημονίου, ώστε να υπερισχύουν -σε κάθε περίπτωση- οι επιχειρησιακές συμβάσεις των κλαδικών. Και οπωσδήποτε να μην έχει την ευχέρεια ο μισθωτός να επιλέγει την καλύτερη, την συμφερότερη, σύμβαση (συρροή).

Το αναθεωρημένο μνημόνιο του περασμένου Αυγούστου προβλέπει σαφώς ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα μπορούν να αποκλίνουν (επί τα χείρω), όχι μόνο των κλαδικών (για παράδειγμα ένα σουπερμάρκετ να προβλέπει αμοιβές κάτω της σύμβασης που συνάπτει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, δηλαδή τα 903,67), αλλά και κάτω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, που υπογράφει η ΓΣΕΕ για τους μισθούς ασφαλείας (740 ευρώ μεικτά το μήνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση