Powered By Blogger

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Μισθοί, συντάξεις, επιδόματα μειώνονται, αν δεν έχουν ήδη κοπεί και όμως… λεφτά υπάρχουν!

Γραικυλιστάν – “δημοκρατία” 2011 - Στον καιρό του ΔΝΤ: Λογαριασμός κινητών τηλεφώνων γραφείου  κυβερνητικού στελέχους τριπλάσιος από τα χρήματα που κερδίζει ο σκληρά εργαζόμενος και φορολογούμενος μέσος Έλληνας σε ένα χρόνο!
Αρκετά μακριά από τη χώρα μας, ο Νατότο Καν παραιτήθηκε του μισθού του ως πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, γιατί καταλογίζει  μερίδιο ευθύνης στην κυβέρνηση για το τραγικό ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο. Η διαφορά της συμπεριφοράς του από τη συμπεριφορά των, εν Ελλάδι, πολιτικών είναι πολύ μεγαλύτερη και πολύ πιο χαώδης από την απόσταση των δύο χωρών.
Η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ενέκρινε κονδύλιο ύψους 46.319 €, για το 2011, για να πληρωθούν οι τηλεφωνικές κλήσεις του γραφείου συγκεκριμένου πολιτικού (ενός από τους πιο θρασείς και συνάμα προκλητικούς της χώρας μας… περί του κ. Πάγκαλου ο λόγος) Αρκετά ειρωνικό, τη στιγμή που ο Έλληνας εργαζόμενος δεινοπαθεί και μέρα με τη μέρα πληθαίνουν οι αιτήσεις για διακοπή του τηλεφωνικού και του ηλεκτρικού δικτύου, άλλοι να πληρώνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τα τηλεφωνήματά τους. Και οι υποθέσεις του γραφείου Πάγκαλου δεν τελειώνουν εκεί. Με νέα στοιχεία, αποκαλύφθηκε ότι ο βασικός μισθός υπαλλήλου, στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 162.812 €. Αυτός θα είναι ο νέος μισθός του αγνώστου μέχρι στιγμής υπαλλήλου του κ. Πάγκαλου για το 2011, υπερπολλαπλάσιος του μέσου βασικού μισθού του μέσου Έλληνα.
Φυσικά δεν άργησε να έρθει και απάντηση από τον κ. Πάγκαλο για την υπόθεση του υπέρογκου κονδυλίου για να πληρωθούν οι τηλεφωνικές του κλήσεις. Βέβαια κατά το λόγο του δεν απάντησε στο βασικό ερώτημα “Γιατί τόσα χρήματα;”. Είναι μία απάντηση ενός γνήσιου πολιτικού, του σύγχρονου κόσμου, για ένα μείζον θέμα: γεμάτη υπεκφυγές, πλάγια και πετάει αλλού το μπαλάκι των ευθυνών. Δεν υπάρχει αναφορά στα χρήματα που πήρε το γραφείο του για τους λογαριασμούς, όπως καμία αναφορά δεν υπάρχει και για τον βασικό μισθό του υπαλλήλου του.
Δεν παραλείπει να βρίσει και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία που δημοσίευσαν αυτές τις ειδήσεις, αφού όμως τονίσει πως η δημοσίευση αυτών των εγγράφων στο Διαδίκτυο είναι ένα ακόμα έργο της κυβέρνησης στα πλαίσια της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ στην οποία λειτουργεί. Μας λέει ότι τόσα χρόνια όταν τα έκανε η Ν.Δ. δε τα δημοσίευε και απέκρυπτε τα στοιχεία από τον Ελληνικό λαό, οπότε οι μόνοι που θα έπρεπε να ντρέπονται είναι η Ν.Δ. …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση