Powered By Blogger

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

FT: Η ευρωζώνη ζητά υποθήκευση της ελληνικής περιουσίας

Επιπλέον «σκληρές» εγγυήσεις από την ελληνική κυβέρνηση φέρεται να ζητά η ευρωζώνη για να προχωρήσει στην χορήγηση νέων πιστώσεων προς τη χώρα μας, επισημαίνουν οι γερμανικοί Financial Times σε σημερινό τους δημοσίευμα.
Συγκεκριμένα η ευρωζώνη εξετάζει να ζητήσει την υποθήκευση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας ως αντάλλαγμα για την χορήγηση νέου πακέτου οικονομικής στήριξης.

Η εφημερίδα επικαλείται υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ευρωζώνης, οι οποίοι δεν κατονομάζονται και προσθέτει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία, όμως οι διαφορές μεταξύ των εμπλεκομένων δεν είναι πια μεγάλες.

Στόχος των εμπνευστών της υποθήκευσης δημόσιας περιουσίας είναι να καμθεί η αντίσταση χωρών που είναι επιφυλακτικές απέναντι σε ένα 2ο πακέτο οικονομικής στήριξης. Η ιδέα για την υποθήκευση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας είχε διατυπωθεί αρχικά από την κυβέρνηση της Φινλανδίας.

Στο μεταξύ το ενδεχόμενο ενός δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα αυξάνει τη δυσαρέσκεια εντός του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού. Η κοινοβουλευτική ομάδα του συγκυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων εξετάζει να προσκαλέσει την καγκελάριο Μέρκελ, μετά το ταξίδι της στις ΗΠΑ, σε έκτακτη συνεδρίαση με σκοπό να της εκθέσει τις απόψεις και αντιρρήσεις της.

Οι Φιλελεύθεροι αναμένεται να ζητούν δικαίωμα βέτο από το γερμανικό κοινοβούλιο σε ψηφοφορίες μελλοντικών πακέτων οικονομικής στήριξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Φιλελεύθεροι βουλευτές προτίθενται να ασκήσουν κριτική στην Γερμανίδα καγκελάριο και για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης στην Ελλάδα.
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση