Powered By Blogger

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν υπογραφές κατά του υπουργού Οικονομικών

anti-ntp: Mην τρώτε το παραμύθι. Θα έρθει άλλος υπουργός και να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση  ωστε να περάσει και  άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Είναι το γνωστό κόλπο αλλαγής προσώπων όμως η πολιτική παραμένη ίδια.   
antinews.gr 
Γράψαμε εδώ και μερικές ημέρες ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου επιχειρεί να το… παίξει Ιφιγένεια της κυβέρνησης, να θυσιαστεί δηλαδή προκειμένου να εκτονωθεί η λαϊκή οργή κατά της κυβέρνησης. Φαίνεται λοιπόν ότι οι εξελίξεις θα είναι αρκετά σύντομες καθώς ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ πνέουν μένεα κατά του τσάρου της οικονομίας, κατηγορώντας τον για υπέρμετρο νεοφιλελευθερισμό, για σνομπισμό και για συνεχή απαξίωση των υπολοίπων... μελών του κοινοβουλίου. Κάποιες πληροφορίες, μάλιστα, κάνουν λόγο για υπογραφές που συγκεντρώνονται προκειμένου να αφαιρεθεί ένα πολύ σημαντικό για τον κ. Παπακωνσταντίνου, όπλο, αυτό της δυνατότητας να αναθεωρεί το μνημόνιο όποτε αυτός του… καπνίσει και χωρίς να περνά τίποτε από το Κοινοβούλιο. Ομάδα βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος ετοιμάζουν μέχρι και επιστολή προς τον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι δε μπορεί να αποτελούν… γλάστρες της Βουλής και περίγελος στις εκλογικές του περιφέρειες.
Η συλλογή των υπογραφών έχει ως στόχο να πιεστεί ο κ. Παπανδρέου να αφαιρέσει αρμοδιότητες από τον τσάρο, κάτι που προς το παρόν δεν προτίθεται να κάνει διότι τον στηρίζει. Οσο όμως η λαϊκή αντίδραση θα αυξάνεται τόσο θα πιέζεται ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε αλλαγές, με τον κ. Παπακωνσταντίνου να αποτελεί το μεγάλο… θήραμα ώστε να δείξει αλλαγή γραμμής η κυβέρνηση.
Πάντως, αν αφαιρεθούν αρμοδιότητες από τον τσάρο αυτός διαμηνύει ότι θα τα παρατήσει μόνος του καθώς πιστεύει ότι έτσι θα τον “αδειάσουν”. Βέβαια, το γεγονός ότι δεν θέλουν να τον βλέπουν πολλοί από τους βουλευτές δημιουργεί εσωκομματικό πρόβλημα με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να είναι καζάνι που βράζει.
Οι εξελίξεις μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και θα πρέπει να παρθούν νέα μέτρα, θα είναι ραγδαίες αν μάλιστα προστεθούν και οι φόβοι για νέους… αντάρτες βουλευτές που έχουν αρχίσει να ξεσπαθώνουν μετά την αντίθεση και διαγραφή του Β. Παπαχρήστου ενός βουλευτή που δεν είχε δώσει δικαιώματα και που τώρα έχει μετατραπεί κάτι σαν… ήρωα για όσους θέλουν να μιλήσουν αλλά προς το παρόν δε μιλούν διότι εκβιάζονται ότι έτσι θα υπογράψουν τον πολιτική τους θάνατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση