Powered By Blogger

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Τα 50 δις και η μεγάλη κομπίνα τών ευρωομολόγων ! ! !

Γράφει ο Αδαμάντινος

Δεν είναι μόνο η επαναγορά τών παλαιών ελληνικών ομολόγων που επιθυμεί ο ΓΑΠ για να καλυψει με τους κανόνες του μνημονίου τους παλαιούς δανειστές προχωράει και σε άλλα αναπτυξιακά δήθεν κόλπα.

Αυτός ο άνθρωπος δεν υποστηρίζει σίγουρα τα ελληνικά συμφέροντα.

Η μια του πράξη ακολουθεί την.....
άλλη.Δεν τον προλαβαίνω πια.

Συνεργεία συμβούλων πρέπει να κρύβονται πίσω απο τέτοιες αποφάσεις, συνεργεία που δεν αντιλαμβάνονται, ότι με όσα κάνουν και όσα προωθούν, ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ.

Οι Ελληνες δεν ειναι μουσουλμάνοι. Αλλο το Αζερμπαιταζάν, άλλο η Αίγυπτος, άλλο η Ελλάδα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΟΟΜΟΛΟΓΑ

Ο πολυαγαπημένος μας Πρωθυπουργός λοιπόν που όλοι θα τον θυμομαστε για την Εθνική του προσφορά και τό είδος ανάπτυξης που επιδιώκει, εκείνος που κάνει τους άλλους πλουσιότερους και τους Ελληνες φτωχότερους, θα προτείνει στη Μερκελ (Εθνος 11 φεβρ. 2011) τα ευρωομόλογα να χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση διευρωπαικών δικτύων και όχι εθνικών δικτύων. Ετσι, όπως ο ίδιος λέει, σε εθνικό επίπεδο όταν μια χώρα όπως η ελλάδα θέλει ανάπτυξη (...) αλλά δεν έχει πόρους, θα μπορεί να εκδίδει ΟΜΟΛΟΓΑ ΕΡΓΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ. Δεν θα επιβαρύνονται έτσι ούτε οι εθνικοί προυπολογισμοί ούτε τα κοινοτικά ταμεία.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΦΟΒΕΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΙΔΕΑΣ

Το σχέδιο του Πρωθυπουργού του Μνημονίου – κατά την άποψή μου - είναι ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ 50 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, στα οποία πρόσφατα αναφέρθηκε η ΤΡΟΙΚΑ μέσα από τη ΠΩΛΗΣΗ ΕΥΡΟΟΜΟΛΟΓΩΝ.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ

Θέλει ας πούμε η κυβέρνηση να βγάλει αέριο π.χ. απο τη περιοχή κοντά στο ηφαίστειο της Σαντορίνης. Επειδή «τώρα» ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, η κυβέρνηση θα παραχωρήσει το μερίδιο της Ελλάδας στα κέρδη της επένδυσης στους «ανώνυμους» επενδυτές τών ευρωομολόγων.

Σας θυμίζει κάτι η περίπτωση ΔΙΟΔΙΑ;

ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

H ιδέα αυτή του Παπανδρέου δεν είναι κάτι νέο. Ειχε εφαρμοσθεί απο τους λεγόμενους οικονομικούς δολοφόνους στα πετρέλαια του Αζερμπαιτζάν αλλά και σε άλλες υποανάοτυκτες χώρες.

Το Αζερμπαιτζάν υπερχρεώθηκε κε τών προτέρων. Στη συνέχεια, του φάγανε για ένα ξεροκόμματο τα πετρέλαια που είχε. Μόνοι κεριδμένοι ήταν οι πάμπλουτοι και γνωστοί σε όλους μας μεγαλοτραπεζίτες, όχι των Βορείων προαστίων – αυτοι είναι απλοί αντιπρόσωποι – αλλά αυτοί που παίζουν επί χρόνια τα οικονομικά παιγνίδια σε παγκόσμιο επίπεδο, εισάγοντας πρόσφατα και φανερά πλέον σε αυτά την Ρωσία και την Κίνα.

Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΑΣ

Μέσα στα πλαίσια αυτά είναι και η πώληση της ΔΕΠΑ και της ΕΑΣ.

Η πώληση της ΔΕΠΑ είναι ένα σκάνδαλο 100 φορές μεγαλύτερο εκείνου του χρηματιστηρίου επι της εποχής Σημίτου. Η Ελλάδα έχει πετρέλαιο και άφθονο shale gas απο το τεράστιο κοίτασμα της Ανατ. Μεσογείου. Αναμένεται τεράστια αύξηση των μετοχών της εταιρείας.
Ποιός βαζει σε πώληση μια εταιρεία, της οποίας οι μετοχές θα αυξηθούν;
Στην απάντηση όλα παίζουν...

Η ΕΑΣ ειναι η τελευταία ευκαιρία ανάπτυξης στη χώρα. Ειναι μια εταιρεία με υποδομές.
Το πρόβλημα είναι ότι υπερφορτώθηκε με πολλούς υπαλλήλους που δεν χρειάζονταν.
Ττα προιόντα της ειναι μη ανταγωνιστικά ενώ είχε ένα πολύ κακό Management.
Αυτό όμως, όπως και τα ναυπηγεία, δεν σημαίνει ότι αποτελούν λόγους για να πρέπει να πουληθούν.
Υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται να αναλάβουν να την ξεμπουκώσουν και μπορουν να το κανουν.

Η ΔΕΠΑ, η ΕΑΣ και ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ έχουν ελπίδα και είναι ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ.
Δυστυχώς οι οικονομικοί δολοφόνοι που έχουν πολλές φωνές στήριξης μέσα στη κυβέρνηση, τα κόμματα, τα ΜΜΕ κλπ έφεραν τη χώρα στο σημείο που είναι με σκοπό ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ της, που τώρα θα βγούν ΔΙΠΛΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ.

ksipnistere.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση