Powered By Blogger

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

N.Σ.Καν: "Να αναδιαρθρώσετε προς τα κάτω τους μισθούς σας, όχι το χρέος σας!"

Μειώσεις μισθών και όχι αναδιάρθρωση του χρέους της χρειάζεται η Ελλάδα, τονίζει ο επικεφαλής του ΔΝΤ. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του ότι το πρόβλημα της Ελλάδας "δεν έχει καθόλου να κάνει με το χρέος, έχει να κάνει με την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής Οικονομίας. πρέπει να.....


αποκαταστήσουμε την Ανάπτυξη στην Ελλάδα και για να την αποκαταστήσουμε, πρέπει να....
αποκαταστήσουμε την Ανταγωνιστικότητα».Ταυτόχρονα έστειλε όμως και μήνυμα πως δεν είναι το χρέος, αλλά το έλλειμμα ανταγωνιστικότητος και οι μισθοί, το πραγματικό πρόβλημα που πρέπει να επιλύσει η ελληνική οικονομία και κοινωνία.Σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη ο Ντομινίκ Στρος Κάν, αφορμή τα δημοσιεύματα, διέψευσε δημοσίως κάθε σκέψη για αναδιάρθρωση χρέους-ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας. Τόνισε ότι το ΔΝΤ στηρίζει τις προσπάθειες της χώρας και ότι έπρεπε οι ευρωπαίοι να δεχθούν νωρίτερα να στηρίξουν την Ελλάδα.


Αλλά επέμεινε να μειωθούν οι μισθοί: "Από την εισαγωγή του ευρώ, 12 χρόνια πριν, οι αυξήσεις στους μισθούς στον δημόσιο τομέα ήταν, σε ονομαστικές τιμές, 35% κατά μέσο όρο στην ευρωζώνη. Σε άλλες χώρες λιγότερο, σε άλλες όχι. Στις περισσότερες χώρες ήταν μεταξύ 30%-40%, στη Γερμανία 17% -και γι’ αυτό κέρδισε πολλά σε ανταγωνιστικότητα, αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Στην Ελλάδα; 100%! Αυτό είναι πρόβλημα ανταγωνιστικότητας. Πρέπει να το διορθώσετε. Δεν μπορείτε να το αποφύγετε. Αυτό δεν έχει σχέση με το χρέος».


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση