Powered By Blogger

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Τι κρύβουν οι σχεδιασμοί του ΥΠΕΘΑ Π.Μπεγλίτη για την αναμόρφωση της Υποχρεωτικής Στράτευσης;


anti-ntp: Αν και δεν συμφωνούμε σε όλα, λέει αλήθειες.

Και ξαφνικά η συζήτηση άναψε καθώς η κυβερνητική προπαγάνδα και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια έθεσαν ζήτημα αύξησης της στρατιωτικής θητείας. Ως λόγος της τρίμηνης αύξησης προβάλλεται η άσχημη επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου και τα κενά στον Στρατό Ξηράς που αυθαίρετα υπολογίζονται στις 20.000 χιλιάδες.

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση επιχειρεί για μια ακόμη φορά να θολώσει τα νερά και στρέφοντας την συζήτηση αποκλειστικά στο ζήτημα της αύξησης της θητείας να καμουφλάρει τους ευρύτερους στόχους που έχει. Επί της ουσίας ο ΥΠΕΘΑ Π.Μπεγλίτης αρνείται να παρακολουθήσει το παράδειγμα της μείωσης των στρατευμάτων, μια πολιτική επιλογή στην οποία προβαίνουν όλα τα άλλα κράτη, φαντάζει εχθρικός στα νεολαιίστικα συναισθήματα αποστροφής προς τον Στρατό και επιχειρεί τη βίαιη αντιδραστική αναδιάρθρωση της ζωής των νέων ανθρώπων και διαμέσου της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας. Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές συνδέονται άμεσα με την ταυτόχρονη αντιδραστική αναδιάρθρωση στην εκπαίδευση και επιδιώκουν την συνολική αλλαγή του προτύπου ζωής της νεολαίας.

Όπως έχουμε καταστήσει σαφές προφανής στόχος της κυβέρνησης είναι να αντικαταστήσει τους ακριβούς Επαγγελματίες Οπλίτες με τους δωρεάν εργαζόμενους εφέδρους στρατιώτες απαντώντας στα αιτήματα των πολεμικών βιομηχάνων και εμπόρων όπλων που ασκούν ιδιαίτερες πιέσεις τα τελευταία χρόνια, αρκετά χρόνια πριν την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης, για μείωση των λειτουργικών εξόδων του στρατού (εν προκειμένω του μισθολογικού κόστους), ώστε να περισσέψουν χρήματα για αγορές όπλων.
Τώρα απλώς με το Μνημόνιο και την Τρόικα βρήκαν την ευκαιρία να το εφαρμόσουν δικαιολογώντας την αύξηση της θητείας με το επιχείρημα «ότι δεν υπάρχουν χρήματα για προσλήψεις ΕΠ.ΟΠ.».
Από την άλλη μεριά όμως θα δούμε ότι επανέρχεται ο κυβερνητικός μονόλογος που ξεκίνησε με αφορμή τους σχεδιασμούς του πρώην ΥΠΕΘΑ Β.Μεϊμαράκη για Στράτευση αμέσως μετά το Λύκειο, ενώ υιοθετούνται οι χειρότερες αποφάσεις, έχοντας ως πιλότο την πολιτική της κυπριακής κυβέρνησης απέναντι σε όσους η σωματική ικανότητα χαρακτηρίζεται ως Ι4-Ι5.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Αφού λεφτά δε δίνονται για την εξαγορά των νέων ως Μισθοφόρων Στρατιωτών, σειρά παίρνει η αστική προπαγάνδα. Σύμφωνα με διαρροές των πάντα ανώνυμων πηγών του Πενταγώνου «το υπουργείο Άμυνας θα αναπτύξει ήπια επικοινωνιακή καμπάνια στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, προκειμένου να κατανοήσουν οι νέοι την αξιακή διάσταση της θητείας, καθώς και ότι η στρατιωτική θητεία είναι υποχρέωση προς την πατρίδα».
Δηλαδή, μιλιταριστικά φούμαρα και εθνικιστικά λογύδρια ενώ όλοι γνωρίζουν ότι οι σημαντικότεροι σύγχρονοι αστοί πολιτικοί Γ.Παπανδρέου-Ευ.Βενιζέλος- Θ.Πάγκαλος-Γ.Καρατζαφέρης-Α.Τσίπρας κλπ. είτε εξαγόρασαν την στρατιωτική θητεία -για τους υπόλοιπους πολίτες «υπέρτατο καθήκον προς την πατρίδα»- είτε έκαναν θητεία Λούφας!
Σε ένα δεύτερο επίπεδο και καθώς η κυβέρνηση μετατρέπει τον χρόνο σπουδών σε ένα μορφωτικό και εργασιακό κάτεργο, με φοιτητές και καθηγητές υπαλλήλους των εταιρειών, που με το φόβο διαγραφής από τις σχολές κυνηγούν την πλέον κατάλληλη ειδίκευση, τίθεται θέμα αναβολών.Το προηγούμενο καθεστώς θεωρείται ξεπερασμένο και το ΥΠΕΘΑ σχεδιάζει την επαναξιολόγηση του αριθμού των σχολών των οποίων οι φοιτητές-σπουδαστές δικαιούνται αναβολή (από ΑΕΙ-ΤΕΙ μέχρι ΙΕΚ και επαγγελματικές σχολές), αλλά τίθεται θέμα και περιορισμού του χρόνου αναβολής.
Ο μύχιος πόθος των αστικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ είναι η στράτευση των νέων παιδιών αμέσως μετά το σχολείο,ώστε χωρίς κοινωνικές παραστάσεις και κινηματική εμπειρία να μπορούν να συντρίψουν και να καναλιζάρουν την προσωπικότητα τους με την στρατιωτική πειθαρχία, τον στρατωνισμό, την υποταγή στον ανώτερο και τον σεβασμό στην ιεραρχία.
Αμέσως επόμενη βλέψη της κυβέρνησης είναι η ακόμη μεγαλύτερη εργασιακή εκμετάλλευση των νέων ανθρώπων που καλούνται να υπηρετήσουν υποχρεωτικά. Για αυτό ακριβώς το λόγο η φημολογούμενη σχετική μελέτη του ΥΠΕΘΑ θέτει θέμα επανεξέτασης των σωματικών κατηγοριών Ι1-Ι2-Ι3-Ι3-Ι4-Ι5 και της αντίστοιχης υποχρέωσης στράτευσης για κάθε μια από αυτές. Η κυβέρνηση ασφαλώς και επιθυμεί να περιοριστούν οι πλήρεις απαλλαγές στράτευσης (Ι5) και κάποιες άλλες να μετατραπούν σε άλλη μορφή παροχής στρατιωτικών υπηρεσιών. Από αυτή την σκοπιά εξετάζεται το ενδεχόμενο κάποιοι φαντάροι της κατηγοράς Ι4-Ι5 να κάνουν θητεία,όχι όμως ένοπλη, αλλά βοηθητικού χαρακτήρα.
Σε αυτό το επίπεδο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να ακολουθεί το παράδειγμα της Κυπριακής Κυβέρνησης που θέλοντας να περιορίσει το κύμα χαρακτηρισμού Κυπριών φαντάρων ως Ι5 και να αντιμετωπίσει το κύμα απαλλαγών, παρέτεινε το χρόνο θητείας τους, εκμεταλλευόμενη ταυτόχρονα τις σπουδές και την εργασιακή τους εμπειρία καθώς τους υποχρέωσε να καλύψουν άλλες εργασιακές ανάγκες.
ΥΣΤΕΡΟ ΓΡΑΦΟ Νο1
Δεν περνά απαρατήρητο ότι κουβέντα δεν γίνεται για την απεμπλοκή των φαντάρων από τις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, όπου 6.000 φαντάροι, αποσπώμενοι για έξι μήνες από τις μονάδες τους, στις οποίες δημιουργούνται κενά στην επάνδρωση, εργάζονται δωρεάν ως υπηρέτες για να κάνουν φθηνές διακοπές τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Νο2
Επίσης, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά θίγεται το ζήτημα της Στράτευσης στον Στρατό Ξηράς, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία, βυσματικοί προορισμοί των κομματόσκυλων της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΟΝΝΕΔ, αλλά και των γόνων πλουσίων οικογενειών, μένουν στο απυρόβλητο. Έτσι λοιπόν οι κοινωνικές ανισότητες διατηρούνται και ενισχύονται με τις στρατιωτικές θητείες Λούφας στυλ Κασιδόκωστα-Λάτση, ενώ οι πομπώδεις δηλώσεις των Μεϊμαράκη-Βενιζέλου κλπ. για κατάργηση της θητείας σε αυτά τα σώματα μπαίνουν στο χρονοντούλαπο!
Τι όμως εξυπηρετούν αυτές οι αλλαγές;
Και πάλι οι ανώνυμες πηγές του Πενταγώνου έχουν την απάντηση: «ο βασικός μας στόχος είναι η ενίσχυση της ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων».
Με αυτή τη διατύπωση φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη Πολεμικής Ετοιμότητας που απαιτεί η όξυνση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού που μπαίνει σε νέα φάση εξαιτίας του καθορισμού των Αποκλειστικών Ζωνών Οικονομικής Εκμετάλλευσης (ΑΟΖ) και της αναβαθμισμένης συμμετοχής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Το αστικό σύστημα εξουσίας που επιβάλλει εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα για τον κόσμο της εργασίας απαιτεί να μετατρέψει τους νέους σε κρέας για τα κανόνια τους καθώς οι ανταγωνιστικές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών θα εναλλάσσονται μεταξύ της Μυστικής Διπλωματίας από τους λαούς και της πολεμικής έντασης που θα απαιτεί τη μετατροπή τους σε Αναλώσιμους της Πρώτης Γραμμής και στις δύο ακτές του Αιγαίου.
Στρατιωτάκια ακούνητα και αγέλαστα θέλει ο Βενιζέλος που αναφερόμενος στην κυβερνητική επιβολής της αντεργατικής πολιτικής και των Μνημονίων μιλά για Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης στην Οικονομία που απαιτεί Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης στην Πολιτική και απαγορεύει την αμφισβήτηση των καθεστωτικών επιλογών στηριζόμενος στους ροπαλοφόρους των ΜΑΤ και στους τρομοκράτες των δικαστηρίων. Αλλά και ο Παπουτσής που αρνείται στους αγωνιστές του αντιπολεμικού κινήματος να ασχολούνται με την εξωτερική πολιτική και στέλνει τους ΟΥΚΑΔΕΣ του Λιμενικού να αντιμετωπίσουν τους φιλειρηνικούς διαδηλωτές και να περιφρουρήσουν την στρατηγική συμμαχία με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ. Εξάλλου, ο διεθνής στόλος της Ελευθερίας αντιμετώπισε τις απαγορεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και τα συστηματικά εμπόδια από την τουρκική κυβέρνηση.
Οι ίδιοι φαντάροι που θα διαταχθούν να υπερασπίσουν «τα εθνικά δίκαια και τις ΑΟΖ», τα ελληνικά αστικά συμφέροντα δηλαδή, θα κληθούν να καταστείλουν τις κοινωνικές εξεγέρσεις του εχθρού λαού, συνεργαζόμενοι για αυτό με τις αντίστοιχες τουρκικές δυνάμεις,κάνοντας πράξη τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ για χρήση στρατιωτικών δυνάμεων στην Καταστολή κοινωνικών κινημάτων που πυροδοτεί η οικονομική κρίση.
Αρνούμαστε την Υποχρεωτική Στρατιωτική θητεία και τον Επαγγελματικό Στρατό. Αρνούμαστε να θυσιαστούμε για εθνικά δίκαια που ο κόσμος του πλούτου μετρά σε ευρώ, μετοχές, τοκογλυφία,ομόλογα και επενδύσεις, αλλά και να Εξαγοραστούμε για μια χούφτα ευρώ αναλαμβάνοντας ρόλο μισθοφόρου στρατιώτη.
Προτείνουμε και συμμετέχουμε αποφασιστικά στην απόπειρα ανάπτυξης μαζικού κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό.Στην λογική του βύσματος και της ατομικής βόλεψης αντιπαραβάλλουμε τον συλλογικό αγώνα για την κατοχύρωση των κοινών μας δικαιωμάτων.
Βασικός μας στόχος η κατοχύρωση του Ελεύθερου Συνδικαλισμού των Φαντάρων, της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή και της αμφισβήτησης του Αξιόμαχου ενός στρατού, που θυσιάζει την ακεραιότητα και την υγεία φαντάρων και μονίμων στελεχών, που αναλαμβάνει πολεμικά και κατασταλτικά καθήκοντα συμμετέχοντας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στην καταστολή της κοινωνικής αμφισβήτησης.
Όχι μόνο αντιπαλεύουμε κάθε σχέδιο αύξησης της στρατιωτικής θητείας, αλλά απαιτούμε την άμεση μείωση της στους έξι (6) μήνες.
Ίσες υπηρεσίες για όλους,υπηρεσίες 1-1 και αύξηση των αδειών.
Κατάταξη σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία μόνο του απαραίτητου αριθμού κληρωτών που δικαιολογεί η μόρφωση τους και οι επαγγελματικές τους δεξιότητες.
Κάλυψη όλων των εξόδων της θητείας από το Στρατό. Όχι στην έμμεση φορολόγηση της λαϊκής οικογένειας που αναλαμβάνει το κόστος της θητείας.
Μισθό στους φαντάρους στο ύψος του βασικού, κατοχύρωση των ενσήμων που αντιστοιχούν στο χρόνο της θητείας και αναγνώριση της προϋπηρεσίας.
Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και εγγραφή των απολυόμενων φαντάρων στο Ταμείο Ανεργίας με καταβολή του αντίστοιχου επιδόματος.
Άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων που δρουν εκτός συνόρων, απόσυρση της ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ από την Κύπρο και άμεση έξοδο από ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.
Κατάργηση όλων των άχρηστων μονάδων που εξυπηρετούν μόνο το πελατειακό σύστημα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τις ανάγκες εξέλιξης των στρατιωτικών.
ΔΙΚΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση