Powered By Blogger

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Πόλεμο με την κοινωνία περιμένει η κυβέρνηση;;;

Κάμερες,πλαστικες σφαίρες,σκληρή καταστολή,ναρκωτικά, το νόημα της πράσινης ανάπτυξης...

Κάμερες παντού, νόμο για τις συναθροίσεις, προμήθεια σε πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα καθώς και άλλα μέτρα προωθεί η κυβέρνηση ενόψει του καυτού Σεπτεμβρίου.

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής παρουσία των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, κ. Παπουτσή και Δικαιοσύνης, Θεσμών και Διαφάνειας, κ. Παπαϊωάννου....
έγινε συνεδρίαση για το θέμα της βίας. Στη συζήτηση φάνηκε η σαφής πρόθεση των υπουργών και της κυβέρνησης να «θωρακιστεί» απέναντι στις ενδεχόμενες μαζικές διαδηλώσεις που θα προκύψουν ως αντίδραση στα νέα μέτρα που επιβάλλει το Μεσοπρόθεσμο.

Ο κ. Παπουτσής δήλωσε ότι πρόθεσή του είναι να τοποθετηθούν μικροκάμερες σε όλα τα περιπολικά και τις μηχανές της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο κ. Παπαϊωάννου από την πλευρά του δήλωσε την πρόθεσή του να χρησιμοποιηθούν οι «γνωστές» κάμερες κυκλοφορίας για την παρακολούθηση βίαιων και αξιόποινων πράξεων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αγορά πλαστικών σφαιρών και χρωμοσαφαιριδίων ενώ έθεσε το ζήτημα του τρόπου διεξαγωγής των συγκεντρώσεων και των πορειών στο κέντρο της Αθήνας.

Όσον αφορά την ανωνυμία των blogsστο διαδίκτυο, ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε ότι «πρέπει να πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους», γι’ αυτό και έχει συσταθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή με επικεφαλής των πρώην πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Γεραρή. Τα βέλη του έστρεψε και κατά των ΜΜΕ αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η βία ανατροφοδοτείται από συγκεκριμένες εκπομπές προς άγραν τηλεθέασης.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση με όχημα το γενικότερο πρόβλημα της βίας θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τις λαϊκές και κοινωνικές αντιδράσεις στο άδικο για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού Μεσοπρόθεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση