Powered By Blogger

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Άρχισε η ..ιδιωτικοποίηση των ..δημόσιων νοσοκομείων.

Σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες προτίθεται να παραχωρήσει το υπουργείο Υγείας 556 κρεβάτια του ΕΣΥ με στόχο την..ενίσχυση των εσόδων. Όπως αναφέρεται στη σχετική υπουργική απόφαση των υπουργών Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και αναπληρωτή Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη και οδεύει προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, οι συμφωνίες του ΕΣΥ με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες πρέπει να έχουν επισφραγιστεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.



Η διάθεση των κλινών, θα γίνει μέσω συμβάσεων που θα υπογραφούν μεταξύ των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών για να πάρουν και αυτοί το ..κατιτίς τους.

Το κέρδος λένε για το ΕΣΥ θα προκύψει από την αναβάθμιση θέσης ανά ημέρα νοσηλείας. Οι ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση θα νοσηλεύονται σε μονόκλινα κρεβάτια αποφέροντας κέρδος 300 ευρώ, το οποίο είναι η διαφορά της Γ' από την Α' θέση.

Το κέρδος όμως θα είναι μεγάλο κατ΄ουσιαν για τις ιδιωτικές εταιρείες, αφού το τίμημα που θα καταβάλουν στο ΕΣΥ είναι σαφώς μικρότερο από το τίμημα στα ιδιωτικά νοσοκομεία.
Τώρα με ποιο δικαίωμα παραχωρούν κερδοσκοπικά θέσεις σε νοσοκομεία που έχουν πληρωθεί από το υστέρημα του λάου για αναβάθμιση ποιότητας της ζωής του σε κερδοσκόπους αφήνοντας του τα… ράντζα των διαδρόμων ; Με το ίδιο που γαμούσε ένας μητροπολίτης, μετέπειτα υπουργό- φωστήρα .Του νταβατζή.

Κατά την εφημερίδα, το νοσοκομείο που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ..ασφαλιστών είναι το Τζάνειο, δεδομένου ότι μέσω ΕΣΠΑ έχει εγκριθεί η ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων για την εγκατάσταση καρδιολογικού τμήματος, αιμοδυναμικής μονάδας και εργαστηρίων κόπωσης και υπέρηχων.

Ενδιαφέρον επιδεικνύεται και για πανεπιστημιακά νοσοκομεία, όπως το ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη που παραχωρεί 16 κλίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση