Powered By Blogger

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Πρώτη αναμέτρηση ισραηλινών & τουρκικών F-16 στο "Οικόπεδο 12"


Ισραηλινά και τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έφτασαν σήμερα αρκετά κοντά για τα δεδομένα αεροπορικών επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, σε απόσταση βολής βλήματος AIM-120 AMRAAM που και οι δύο χρησιμοποιούν, περίπου 70 μίλια τα μεν από τα δε, καθώς η μεν τουρκική Αεροπορία συμμετείχε σε ΤASMO στην περιοχή κοντά στην ....
εξέδρα της γεώτρησης (50 μίλια), τα δε ισραηλινά F-16 βρέθηκαν σε απόσταση περίπου 20 μιλίων από αυτή προτατεύοντας τις εργασίες. 'Ηταν η πρώτη φορά που ισραηλινά και τουρκικά αεροσκάφη βρέθηκαν τα μεν στα ραντάρ των δε.
Οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν εναέρια τάνκερ KC-135 για να φτάσουν μέχρι την θαλάσσια περιοχή του Οικοπέδου 12, ενώ τα ισραηλινα μαχητικά επικοινωνούσαν με Link με τα UAV που περιπολούν γύρω από την εξέδρα, ενώ είχαν και την υποστήριξη αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου.
Από πλευράς Τούρκων στην άσκηση πήραν μέρος μία κορβέτα Α69 που ήδη προϋπήρχε στην περιοχή, μία φρεγάτα O.H.Perry και οκτώ F-16. Ασκήθηκαν για δύο ώρες σε διάφορα σενάρια με έμφαση στο σενάριο προσβολής των σκαφών επιφανείας από μαχητικά αεροσκάφη και αποχώρησαν ... ησύχως!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση