Powered By Blogger

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Προπαγάνδα για λαθρομετανάστες στα ελληνικά(;) σχολεία

Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας διοργανώνει, για 17η συνεχή χρονιά, το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων. Κεντρικό θέμα του φετινού Διαγωνισμού που ξεκίνησε την 21η Μαρτίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου, είναι ο ρατσισμός και η ξενοφοβία. Στον διαγωνισμό καλούνται να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικότερα της πέμπτης και έκτης τάξης δημοτικού με έργα ζωγραφικής και εκθέσεις αντίστοιχα, καθώς και μαθητές της τρίτης τάξης γυμνασίου και της πρώτης τάξης γενικού και επαγγελματικού λυκείου, με ειδικό αφιέρωμα, άρθρο ή φωτορεπορτάζ, για κυριακάτικο φύλλο εφημερίδας. Επίσης, στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος και ασυνόδευτα παιδιά, πρόσφυγες που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας. Τις συμμετοχές των μαθητών θα αξιολογήσει ειδική επιτροπή.
Στόχος του Μαθητικού Διαγωνισμού είναι να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να εκφράσουν δημιουργικά τις απόψεις τους γύρω από την προστασία των προσφύγων, αλλά και να συνειδητοποιήσουν τα προβλήματα και τις ιδιαίτερες δυσκολίες που συναντούν οι πρόσφυγες κατά τον εκπατρισμό, τη φιλοξενία τους σε κάποια άλλη χώρα και, ενδεχομένως, την επιστροφή τους στην πατρίδα.
Σύμφωνα με την υπεύθυνη τομέα Ενημέρωσης της Ύπατης Αρμοστείας, Καίτη Κεχαγιόγλου τονίζει ότι «μέσα σ’ ένα γενικότερο κλίμα ανόδου της ξενοφοβίας στην Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας, τα έργα των παιδιών που συμμετέχουν κάθε χρόνο στον διαγωνισμό στέλνουν το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος είναι θέμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων και πολιτισμού»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση