Powered By Blogger

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Γιατί η κυβέρνηση καταστρέφει την γεωργία;


Η κυβέρνηση Παπανδρέου δολοφονεί την γεωργία και κλείνει την πόρτα σε μελλοντικές λύσεις της χώρας. Είναι δεδομένο πως η χώρα μας ζει μία τεράστια οικονομική κρίση, η οποία καθημερινά γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Είναι δεδομένο και έχει ειδοποιηθεί η παγκόσμια κοινότητα πως έρχεται τεράστια επισιτιστική κρίση που θα χτυπήσει όλες τις χώρες του πλανήτη.

Είναι δεδομένο, όμως, πως στην Ελλάδα η πολιτική κρίση είναι η μεγαλύτερη από.... όλες, αφού η κυβέρνηση γνωρίζοντας τι συμβαίνει, αλλά και τι έρχεται, κινείται δολοφονικά απέναντι στην Ελληνική γεωργία, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην οικονομική αλλά και την διαπραγματευτική αποδυνάμωση της χώρας, απέναντι στους δανειστές της... Και η οργανωμένη Ελληνική γεωργία θα γίνει στυλοβάτης της οικονομίας και της κοινωνίας, σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο η χώρα "πτωχεύσει"...

Και όμως, απέναντι στους αγρότες η κυβέρνηση Παπανδρέου φέρεται με τον χείριστο δυνατό τρόπο, σαν να θέλει να τους αναγκάσει να πάψουν να ασχολούνται με την γεωργία... Έτσι, μαθαίνουμε πως σύντομα οι αγρότες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να προσφεύγουν στους ιδιώτες γιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα.
Σύμφωνα με τον υπό κατάρτιση κανονισμό του νέου φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας ΕΟΠΠΥ, όπου θα ενταχθούν οι κλάδοι υγείας του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και του ΟΓΑ, το 1,5 εκατ. των εν ενεργεία και συνταξιούχων αγροτών θα εξαιρείται από μια σειρά «ακριβών» εξετάσεων. Και αυτό καθώς το αποτρέπουν τα… ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ασφάλισης και λειτουργίας που εισάγει το νέο Ταμείο.
Ο ΕΟΠΠΥ έχει υπολογίσει ότι… βγαίνει οικονομικά -κάνοντας χρήση και των ιδιωτικών υποδομών υγείας- με μηνιαία συνδρομή άνω των 90 ευρώ. Ποσό που, κατά μέσο όρο, πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του ΟΠΑΔ και του Δημοσίου (σ.σ. μέσος μισθός 1.250 ευρώ επί 2,5% που είναι η εργατική συμμετοχή και 5% η εργοδοτική στον κλάδο υγείας). Κοντολογίς, για τον ΕΟΠΠΥ έχει γίνει ένας προϋπολογισμός 7 δισ. σε ετήσια βάση (πλην ΟΓΑ).
Αντιθέτως, οι αγρότες πληρώνουν μηνιαία εισφορά μικρότερη από τα μισά, ενώ πολλοί συνταξιούχοι του ΟΓΑ που λαμβάνουν τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ πληρώνουν για υγειονομική περίθαλψη μόλις 14,5 ευρώ το μήνα.
Αρα, δεν… συμφέρουν, πόσο μάλλον να τους παρασχεθεί και ιδιώτης γιατρός προκειμένου να αποφεύγουν την ταλαιπωρία και τις ουρές στα Κέντρα Υγείας και τα δημόσια νοσοκομεία. Αποφασίστηκε έτσι να εξαιρεθούν των νέων παροχών και θα υποβαθμιστούν στη δεύτερη ταχύτητα, καθώς δεν έχουν οικονομική επιφάνεια… Εξάλλου, και οι άνεργοι ή όσοι έχουν 50 ένσημα το 2010 ναι μεν θα έχουν -με νομοθετική ρύθμιση- υγειονομική περίθαλψη φέτος, αλλά όχι και παροχές σε χρήμα (επιδόματα, κάλυψη μισθολογικών απωλειών κ.ά.).
Δεν είναι όμως η μοναδική "επίθεση" της κυβέρνησης Παπανδρέου κατά του αγροτικού κόσμου. Προκειμένου η μνημονιακή κυβέρνηση να αυξήσει τα έσοδά της, αποφάσισε να θέσει εκβιαστικά θέμα αύξησης ασφαλίστρων των γεωργικών παραγωγών... Μάλιστα, όποιος δεν θα ασφαλίζεται, δεν θα μπορεί και να πουλάει την παραγωγή του...!

«Πετάξτε τη δήλωση του ΕΛΓΑ στο καλάθι των αχρήστων!» προτρέπουν αγροτοσυνδικαλιστές .
Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν πληρώσουν οι παραγωγοί ασφάλιστρο στον ΕΛΓΑ, δεν παίρνουν αποζημίωση, ενώ βεβαιώνεται το χρέος τους και στην αρμόδια Εφορία.
Για πρώτη φορά στα χρονικά οι αγρότες καλούνται να ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝασφάλιστρο στον ΕΛΓΑ, το οποίο παλαιότερα παρακρατούνταν από τον έμπορο,όταν πωλούσαν την παραγωγή τους.
Οι αγρότες κάνουν λόγο για «εκβιασμό που θυμίζει μαφία», ενώ θεωρούν απαράδεκτο ότι ο ΕΛΓΑ παίρνει χρήματα από τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο,ανεξαρτήτως αν αυτός έχει ή δεν έχει παραγωγή από την καλλιέργεια ή τα ζώα ή αν την πουλήσει ή όχι.
Όπως τονίζουν το ύψος των ασφαλίστρων είναι διπλάσιο από τις προηγούμενες χρονιές, ενώ το αγροτικό εισόδημα συμπιέζεται. Επισημαίνουν ότι το ασφάλιστρο που καλούνται να πληρώσουν οι παραγωγοί, ενώ δεν έχουν ακόμη σπείρει, ενώ τονίζουν ότι οι αποζημιώσεις που θα λάβουν σε περίπτωση ζημιογόνων αιτίων, θα είναι αισθητά μειωμένες.
Υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση μετατρέπει τον ΕΛΓΑ σε οργανισμό με ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες και παροχές.
Έτσι οι αγροτοσυνδικαλιστές καλούν τους αγρότες να «πετάξουν στα σκουπίδια τη δήλωση πληρωμής του ΕΛΓΑ», ζητώντας να ισχύσει ο παλιός νόμος, που προβλέπει εισφορά 3% επί των τιμολογίων πώλησης.
Το καίριο ερώτημα που προκύπτει από όλα τα παραπάνω, είναι: Γιατί η κυβέρνηση Παπανδρέου κινείται με σαφή κατεύθυνση την καταστροφή της Ελληνικής Γεωργίας;
Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση