Powered By Blogger

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ο Λοβέρδος γυρνά την Υγεία στη δεκαετία του ’70

Ατέλειωτες είναι οι ουρές στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων. Μεγαλώνουν οι ελλείψεις κλινών σε μονάδες εντατικής μονάδας θεραπείας (ΜΕΘ). Την ίδια στιγμή, οι καθυστερήσεις σε χειρουργικές επεμβάσεις ελλοχεύουν κινδύνους για τους ασθενείς. Ταυτοχρόνως διαπιστώνεται ανυπαρξία αναλωσίμων ρομποτικής χειρουργικής. Καθυστερούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για αναλώσιμα υλικά. Η υποστελέχωση των.....

Κέντρων Υγείας και Νοσοκομειακών μονάδων προκαλεί εκνευρισμό. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πολυάριθμα προβλήματα που έχει επανειλημμένως το τελευταίο διάστημα εντοπίσει η ΝΔ.

«Ανίδεος ή θύμα;» το ερώτημα που συχνά θέτουν γαλάζιοι τομεάρχες για τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, με αφορμή τα προβλήματα στον τομέα υγείας που χρονίζουν, παρά τις δεσμεύσεις, αλλά και τις κόντρες που θυμίζουν Λερναία Ύδρα. Αντιπαράθεση με τους συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς των ασφαλιστικών ταμείων (ΟΠΑΔ κτλ). Ρήξη με τους φαρμακοποιούς. Αδιέξοδο με τους Νοσοκομειακούς Ιατρούς, είναι μερικά μόνο από τα μέτωπα που έχουν το τελευταίο διάστημα ανοίξει. «Καταλογίζουμε άγνοια βασικών κανόνων λειτουργίας του χώρου υγεία-φάρμακο. Μόνον άσχετοι σύμβουλοι θα είχαν παρασύρει τον κ. Λοβέρδο σε τέτοιο αδιέξοδο όπως το σημερινό…» παρατηρούν στη Συγγρού, με τον αρμόδιο τομέα να διερωτάται συχνά αν ο Ανδρέας Λοβέρδος επιθυμεί να γυρίσει η υγεία στη δεκαετία του ΄70 και του ΄80.

Δεν σταματούν να μετρούν προβλήματα

Κάθε αυτοψία του ‘‘γαλάζιου’’ κλιμακίου και ένα τεράστιο πρόβλημα που βγαίνει στην επιφάνεια. Ο τομέας της υγείας μοιάζει να αιμορραγεί, με τις πολιτικές να μην ακολουθούν τις ανάγκες. Μόλις την Παρασκευή ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, με τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο, συνοδεία τριών ακόμη βουλευτών, επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο Άγιος Παύλος των Φυλακών Κορυδαλλού, όπως επίσης και το Ψυχιατρείο όπου διαπίστωσαν τραγικές συνθήκες νοσηλείας.
«Στο μεν ψυχιατρείο όπου νοσηλεύονται πολλοί ψυχικά ασθενείς δεν υπηρετεί κανένας μόνιμος ψυχίατρος, ενώ στο δε Νοσοκομείο Άγιος Παύλος καρκινοπαθείς, ημίπληκτοι και κατάκοιτοι όπως επίσης και φυλακισμένοι με μεγάλο ποσοστό αναπηρίας-ακρωτηριασμένοι συγχρωτίζονται κατά απαράδεκτο τρόπο που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό μας σε πολύκλινους θαλάμους μη έχοντας τη δυνατότητα οι υπηρετούντες ιατροί να τους προσφέρουν καμία βοήθεια» η εικόνα παράλυσης που αντιμετώπισαν, τονίζοντας τη βαρύτατη ευθύνη Λοβέρδου για τον εξευτελισμό των ανθρωπίνων προσωπικοτήτων.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση