Powered By Blogger

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Άμεση καταστροφή των προϊόντων παραεμπορίου

Άμεση καταστροφή των προϊόντων παραεμπορίου
Επίσης, ανακοίνωσε ότι επιταχύνονται και απλοποιούνται οι διαδικασίες καταστροφής των προϊόντων παραεμπορίου που κατάσχονται σε αποθηκευτικούς χώρους και ότι ενισχύονται οι ελεγκτικές αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας και των Κλιμακίων Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαιθρίου Εμπορίου, στους οποίους δίνονται, όσον αφορά το παραεμπόριο, τις ελεγκτικές αρμοδιότητες του ΣΔΟΕ, και επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα συνδρομής της ΕΛ.ΑΣ., εφόσον κρίνεται σκόπιμο.


Η τροπολογία θα κατατεθεί στη Βουλή με το νομοσχέδιο για την Αδειόδοτηση των Επιχειρήσεων.
Ικανοποιημένο οι φορείς της αγοράς
Την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία αυτή εξέφρασαν οι φορείς της αγοράς. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος ζήτησε παράλληλα να εξεταστεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου το ενδεχόμενο Ίδρυσης Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου για να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός των ελεγκτικών αρχών.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης παρατήρησε ότι το παραεμπόριο δεν είναι μόνο στους δρόμους αλλά υπάρχει και στα ράφια των καταστημάτων, καθώς αρκετοί είναι οι έμποροι που προμηθεύονται, όπως είπε, μέσα σε «μαύρες σακούλες εμπορεύματα από τις αποθήκες της Ομόνοιας», υπενθυμίζοντας παράλληλα, ότι ο τζίρος του παράνομου εμπορίου αγγίζει τα 25 δισ. ευρώ.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Ασημακόπουλος προτείνει να επεκταθεί η ελεγκτική διαδικασία σε όλη τη χώρα και να μην αφορά μόνο το λεκανοπέδιο, ο πρόεδρος της ΚΕΕ, Γ. Κασιμάτης, επεσήμανε ότι και οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην ενισχύουν φαινόμενα παρεμπορίου και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Π. Καρέλας πρότεινε τα αποτελέσματα των ελέγχων να κοινοποιούνται σε τακτά διαστήματα, ώστε να είναι μετρήσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση