Powered By Blogger

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Μας έρχεται και ο Nibiru;


Πιθανή η ανακάλυψη ενός νέου γιγαντιαίου ένατου πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα μέσα στο 2011

Για πρώτη φορά η επιστημονική κοινότητα μιλά ανοικτά για την πιθανότητα να εντοπιστεί ο δέκατος –ένατος μετά την υποβίβαση του Πλούτωνα σε καφέ «νάνο»- πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως... η μάζα του πλανήτη εκτιμάται τέσσερις φορές μεγαλύτερη του Δία, κάτι που τον κατατάσσει στους πολύ μεγάλους πλανήτες. Η τροχιά του είναι χιλιάδες φορές μεγαλύτερη συγκριτικά με αυτή της Γης από τον Ήλιο γεγονός που σημαίνει γιατί ο πλανήτης αυτός δεν έχει παρατηρηθεί ακόμη.

Τα στοιχεία για την ύπαρξη του συγκεκριμένου πλανήτη -γνωστός με το προσωρινό όνομα Τύχη- πρόκειται να γίνουν γνωστά στους αμέσως επόμενους μήνες, αν και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως η NASAέχει διαπιστώσει ήδη την ύπαρξή του από το διαστημικό της τηλεσκόπιο WISE (Widefield Infrared Survey Explorer).

Σύμφωνα με τον καθηγητή Daniel Whitmire από το πανεπιστήμιο της Λουσιάνα μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Independent πρόκειται για ένα πλανήτη στην κατηγορία των αέριων γιγάντων ο οποίος «περιφέρεται» πέρα από το νέφος του Oort –ζώνη αστεροειδών- και στα επόμενα δύο χρόνια το μέγιστο τα στοιχεία για την ύπαρξή του θα έχουν γίνει γνωστά.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο πλανήτης αποτελείται κύρια από υδρογόνο και ήλιο και με ατμόσφαιρα παρόμοια με αυτή του Δία με δακτυλίους νέφη ίσως και δορυφόρους., ενώ πιστεύει πως είναι τόσο μεγάλος ώστε η μέγιστη θερμοκρασία του είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή του Πλούτωνα για παράδειγμα που κυμαίνεται στους -73 βαθμούς C καθώς τόσο μεγάλα σώματα αργούν να ψυχθούν από την εποχή του σχηματισμού του.

Ο καθηγητής Whitmire μαζί με τον επίσης καθηγητή αστροφυσικής John Matese μίλησαν για πρώτη φορά για την ενδεχόμενη ύπαρξη του ένατου γιγάντιου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, καθώς από παρατηρήσεις τους διαπίστωσαν αλλαγές στην τροχιά των κομητών που εισέρχονται στο έσω ηλιακό σύστημα γεγονός πως κάποιο μεγάλο σώμα που κινείται στο νέφος του Oort τους επηρεάζει.

Πολλοί είναι πάντως αυτοί που συνδέουν την Τύχη με τον πλανήτη Nibiru που φημολογείται πως «περιτρέχει» το ηλιακό σύστημα κάθε 3600 χρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση