Powered By Blogger

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Αργυρόκαστρο: Επιστολή Παπούλια για την Βόρειο Ήπειρο


Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, ο Έλληνας πρόξενος στο Αργυρόκαστρο κάλεσε την ελληνική μειονότητα να δραστηριοποιηθεί σ τις  αλβανικές δημοτικές εκλογές.
Σε ομιλία του, που έλαβε χώρα στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού  Δερβιτσάνι, ο Ιωάννης Ριζόπουλος, Έλληνας πρόξενος στο Αργυρόκαστρο, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση για τον εορτασμό της ελληνικής εθνικής επετείου, διάβασε επιστολή του Έλληνα Προέδρου Κάρολου Παπούλια, ο οποίος ανέφερε ότι  η Ελληνική Πολιτεία στηρίζει την Βόρειο Ήπειρο και τους Έλληνες της Αλβανίας.
Κλείνοντας την επιστολή του Έλληνα Προέδρου, ο πρόξενος είπε..... με τη σειρά του ότι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου θα αντιμετωπίσουν τώρα δύο μάχες, τις τοπικές εκλογές στις 8 Μαΐου, στις οποίες οι μειονότητες θα εκλέξουν  τους εκπροσώπους τους για την προστασία των δικαιωμάτων και τη μάχη της απογραφής του πληθυσμού.
Η ελληνική μειονότητα, τόνισε, δίνει το παρόν της στην Αλβανία και πρέπει να το δείξει και να μην φοβηθεί.
Στη διάρκεια μιας συνέντευξης, εξάλλου, στα μέσα ενημέρωσης ο επικεφαλής της ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, είπε για τις τελευταίες εξελίξεις στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης και τόνισε ότι στις 8 Μαΐου, το ΚΕΑΔ θα συνεχίσει να είναι η Τρίτη πολιτική δύναμη στη χώρα.
«Το ΚΕΑΔ, έχει τα χαρακτηριστικά εκείνα που το κάνουν να ξεχωρίζει από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, έχει τη δική του έκφραση και θα διατηρήσει μια ανεξάρτητη πορεία στην εκλογική διαδικασία. Είμαστε βέβαιοι ότι το ΚΕΑΔ έχει  την ανάλογη επιρροή και θα συνεχίσει να είναι η τρίτη πολιτική δύναμη, από αριθμό των δήμων και των κοινοτήτων που θα λάβει στις εκλογές της 8ης Μαΐου», είπε ο Ντούλες.

«Gjirokastër, konsulli grek: Zgjedhjet dhe regjistrimi 2 betejat e minoritarëve»

BW, 25.3.2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση