Powered By Blogger

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Προκλητικός ο τούρκος υπουργός: Αποκάλεσε την ΠΓΔΜ "Μακεδονία"


Πλήρης στήριξη στα αιτήματα της ΠΓΔΜ, για ονομασία και ένταξη στην ΕΕ, εξέφρασε η Τουρκία μέσω του τούρκου υπουργού, Εγκεμέν Μπαγίς. Ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς, κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια. εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας του στα αιτήματα της ΠΓΔΜ για την ένταξή της στην Ε.Ε αλλά και για την ονομασία. Ο τούρκος υπουργός, σε συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και.....
αρμόδιο ευρωπαϊκών υποθέσεων, Βάσκο Ναουμόφσκι, δεν δίστασε να ονομάσει τη γειτονική μας χώρα "Μακεδονία" και χαρακτηριστικά να δηλώσει: 
«Η Μακεδονία είναι μια χώρα που δεν έχει μόνο παρελθόντες δεσμούς με τη Τουρκία. Έχουμε επίσης ένα κοινό μέλλον. Είναι τιμή μας να είμαστε μία από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία σας και δεν θα περιοριστούμε μόνο στην παροχή στήριξης για την ενσωμάτωση της χώρας σας στην Ε.Ε., αλλά θα επιλύσουμε και προβλήματα από κοινού»και συνέχισε «Όλος ο κόσμος γνωρίζει πως η χώρα που επισκέπτομαι σήμερα είναι η μεγάλη χώρα της Μακεδονίας. Αναγνωρίσαμε το συνταγματικό όνομα της χώρας σας από την πρώτη μέρα και, όπως εμένα δεν έχετε το δικαίωμα να μου αλλάξετε το όνομα μου, έτσι κι εγώ δεν έχω δικαίωμα να αλλάξω το δικό σας. Υπάρχουν δυσκολίες, αλλά είμαι βέβαιος πως θα βρεθεί λύση και η Τουρκία θα παραμείνει στο πλευρό σας», τόνισε ο κ. Μπαγίς. 
Ο Εγκεμέν Μπαγίς επιπλέον δε δίστασε να αναφέρει ότι δεν είναι μόνο η ΠΓΔΜ που αντιμετωπίζει προβλήματα με την Ευρώπη και την ένταξή της, αλλά και η Τουρκία που έχει προβλήματα με την Κύπρο.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, κ. Ναουμόφσκι, δήλωσε από την πλευρά του, ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να συνεχίσουν τη συνεργασία τους καθώς "έρχονται κατά καιρούς αντιμέτωπες με την παραβίαση αρχών εκ μέρους ορισμένων κρατών-μελών της Ε.Ε., οι οποίες λαμβάνουν θέσεις που δεν συνάδουν με τα κοινά ευρωπαϊκά συμφέροντα" και συνεχισε για το θέμα της ονομασίας «Πιστεύουμε ότι αν η Ελλάδα έχει ειλικρινή πρόθεση να λυθεί το θέμα, αυτό είναι δυνατόν να συμβεί στο άμεσο μέλλον, δηλαδή να υπάρξει πρόοδος, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους»
http://greeknation.blogspot.com/2011/03/blog-post_636.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση