Powered By Blogger

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Τον Κουρή ξέχασες να τον καλέσεις, κυρ εισαγγελέα!


Με αφορμή την κλήση διαχειριστών ιστοσελίδων και blogs από τον εισαγγελέα, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την περίφημη επιστολή αναγνώστη περί χρεωκοπίας, παραθέτουμε πρόσφατο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Κυριακάτικη Αυριανή», που βρίσκεται στο ίδιο ακριβώς ύφος.
«Μας πάνε φουλ για πτώχευση αμέσως μετά τις 25 Μαρτίου», τιτλοφορείται το βασικό θέμα της φυλλάδας του κ. Κουρή, η οποία στο κάτω μέρος της κάνει λόγο με βεβαιότητα για «συνταγή fast κραχ» και «αναγκαστική πτώχευση»...
Το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο αναρτήθηκε στα περίπτερα στις 27 Φεβρουαρίου, δηλαδή μόλις 10 ημέρες από την...
διοχέτευση της ανώνυμης επιστολής στο διαδίκτυο, ωστόσο η δικαιοσύνη δεν ευαισθητοποιήθηκε καθόλου τότε να καλέσει τον ιδιοκτήτη για εξηγήσεις, παρ' ότι μιλάμε για έντυπο πανελλαδικής κυκλοφορίας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με έγκυρο υποτίθεται δημοσίευμα, το οποίο είναι σαφές ότι ο πολίτης λαμβάνει υπ' όψιν του πολύ περισσότερο εν συγκρίσει με ένα κειμενάκι κάποιου τυχαίου τύπου, ο οποίος το υπογράφει απλά με τα αρχικά του.
Πώς γίνεται, δηλαδή, να καλείς ένα μάτσο bloggers λόγω αναδημοσιεύσεων, αλλά όχι έναν μεγαλοεκδότη, που μάλιστα η εφημερίδα του επιμένει στα περισσότερα τελευταία φύλλα της -και το βροντοφωνάζει- ότι η χώρα θα χρεωκοπήσει; Δεν διαβάζει «Αυριανή» ο εισαγγελέας;
Πραγματικά, είναι ν' απορεί κανείς με όλα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Ο νόμος εφαρμόζεται μόνο για τους απλούς πολίτες, με τη δικαιοσύνη να είναι πάντοτε αμείλικτη, ενώ κάποια άλλοι (οι λίγοι κι εκλεκτοί) δεν αγγίζονται καν. Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που όλοι όσοι κατάκλεψαν τη χώρα κυκλοφορούν ελεύθεροι, ζώντας σαν βασιλιάδες με την περιουσία του ελληνικού λαού.

www.tempo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση