Powered By Blogger

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Το Μαξίμου παζαρεύει συγχωνεύσεις καναλιών!



Έναν στρατηγικού χαρακτήρα ελιγμό καταστρώνει το Μέγαρο Μαξίμου, στην προσπάθεια να διαμορφώσει ένα καλύτερο πολιτικό περιβάλλον για την Κυβέρνηση, δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, και των μηνυμάτων που περνούν αυτά στην κοινωνία....



Σύμφωνα με πληροφορίες του «Statesmen», το πρωθυπουργικό επιτελείο επεξεργάζεται ρύθμιση που θα επιτρέπει στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς να αναπτύξουν συνέργειες, χωρίς να εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί αθέμιτου ανταγωνισμού, ενώ θα αφήνει «παράθυρο» ακόμη και για συγχωνεύσεις καναλιών!
Αυτό είναι το μεγάλο «δώρο» που επιθυμεί να κάνει η Κυβέρνηση στους επιχειρηματίες που ελέγχουν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, με πρόφαση τη διευκόλυνσή τους στη σημερινή κρίση που διέρχεται η οικονομία. Είναι προφανές ότι το Μέγαρο Μαξίμου προσδοκά… ανταποδοτικά οφέλη από μια τέτοια υπερβατική πρωτοβουλία, στην κατεύθυνση της ευμενούς αντιμετώπισης της Κυβέρνησης από τα ΜΜΕ, σε μια κρίσιμη συγκυρία για το πολιτικό περιβάλλον, με τις μετρήσεις να δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται υπό αμφισβήτηση, και ο Γιώργος Παπανδρέου υπό πίεση, ακόμη και από κοινωνικά στρώματα τα οποία παραδοσιακά στήριζαν το Κίνημα.

Ενεργό ρόλο στις ζυμώσεις φαίνεται ότι έχει ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης, ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου έχουν ζητήσει τη συνδρομή επιφανών νομικών, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ρύθμιση που προωθείται δεν θα έχει κενά, και δεν θα κινδυνεύει να ακολουθήσει την τύχη της συγχώνευσης της Ολυμπιακής με την Aegean, που… έπεσε σε τοίχο, όταν η υπόθεση έφτασε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

http://www.statesmen.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση