Powered By Blogger

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Λιβύη: Σταμάτησαν οι βομβαρδισμοί - Διάγγελμα του Καντάφι


Οι βομβαρδισμοί στρατιωτικών στόχων του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι από το διεθνή συνασπισμό διεκόπησαν σήμερα το πρωί στην Τρίπολη και τη Βεγγάζη, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι κάτοικοι της Βεγγάζης που την εγκατέλειψαν χθες εξαιτίας των σφοδρών πυρών που....

εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Καντάφι, έχουν αρχίσει να επιστρέφουν.

Πιστές στον Καντάφι δυνάμεις εξακολουθούν πάντως να περικυκλώνουν την πόλη Μιζουράτα και σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκου έχουν τοποθετήσει ελεύθερους σκοπευτές στις οροφές κτιρίων.

"Ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονται ακόμα σε τρια κτίρια του κεντρικότερου δρόμου της πόλης. Φαίνονται έτοιμοι ν΄ανοίξουν πυρ σε ο,τιδήποτε κινείται...Κανένας δεν τολμά να διασχίσει το δρόμο. Η κατάσταση στη Μιζουράτα είναι ήρεμη σήμερα, ωστόσο οι ταξιαρχίες του Καντάφι παραμένουν στα περίχωρα", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Εξάλλου, ανταποκριτής του Reuters μετέδωσε ότι αντικαθεστωτικές δυνάμεις κατευθύνονται με φορτηγά τα οποία μεταφέρουν και πολυβόλα, στην πόλη Ατζνταμπίγια της ανατολικής Λιβύης.

Οι επιθέσεις του διεθνούς συνασπισμού κατέστρεψαν δεκάδες στρατιωτικά οχήματα των δυνάμεων του Καντάφι. Ο ανταποκριτής του Reuters είδε τουλάχιστον 14 πτώματα κοντά στα βομβαρδισμένα στρατιωτικά οχήματα στο δρόμο που συνδέει τη Βεγγάζη με την Ατζνταμπίγια.
Πολεμικό διάγγελμα από τον Καντάφι
«Η ήττα της Δύσης είναι αναπόφευκτη» λέει ο Καντάφι στο «διάγγελμα πολέμου» του το μεσημέρι της Κυριακής, με το οποίο καλεί τους Λίβυους στα όπλα την στιγμή που οι δυτικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη λιβυκή αεράμυνα.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε τη χώρα μας, θα την απελευθερώσουμε» λέει ο Λίβυος ηγέτης, που αναφέρει ότι οι επιθέσεις της Δύσης ισοδυναμούν με τρομοκρατική επίθεση -από την οποία, μάλιστα, η Λιβύη «θα βγει ενισχυμένη».

Προσπαθώντας να κινητοποιήσει όσες δυνάμεις απομένουν στο λιβυκό καθεστώς, ο συνταγματάρχης ανέφερε ότι όλοι «οι Λίβυοι πιάνουν τα όπλα για να υπερασπιστούν τη χώρα», υποσχόμενος στη Δύση έναν πόλεμο διαρκείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση