Powered By Blogger

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς κατά της Λιβυής,οι νεοταξικοί νταβατζήδες και ο ΓΑΠ παριστάνει τον μπάτλερ



Η διεθνής Συμμαχία, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Ποιτείες, τη Γαλλία και τη Βρετανία, βομβάρδισε την  Δευτέρα την πόλη της Σέμπχα (750 χλμ νότια της Τρίπολης), προπύργιο της φυλής των Γκουεντέτφα του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης.


Και ενώ η Τουρκία «πατάει πόδι» και διαχωρίζει την θέση της –μετά τη Γερμανία- η Ελλάδα δίνει ό,τι της ζητηθεί και εμπλέκεται άμεσα στην επιχείρηση. Στη Σούδα φτάνει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ, βελγικά μαχητικά απογειώθηκαν και επέστρεψαν στον Άραξο, ενώ στη διάρκεια της νύχτας αναμένονται στη βάση της Σούδας και έξι Νορβηγικά F-16.




"Από το Σάββατο, η εχθρική Συμμαχία έκανε αεροπορικές επιδρομές και έριξε πυραύλους στην Τρίπολη, τη Ζουάρα, τη Μισράτα (δυτικά), τη Σύρτη και την Σέμπχα, βάζοντας κυρίως ως στόχο τους αερολιμένες", δήλωσε ο Μούσα Ιμπραήμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


"Ναι. Η Σέμπχα βομβαρδίστηκε", απάντησε όταν ρωτήθηκε για την ημερομηνία της επίθεσης. Είπε επίσης ότι οι επιδρομές της Συμμαχίας έπληξαν σήμερα και ένα "μικρό ψαρολίμανο", 27 χλμ δυτικά της Τρίπολης.


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις προκάλεσαν "πολλά θύματα" μεταξύ των αμάχων, κυρίως στο "πολιτικό αεροδρόμιο" της Σύρτης, γενέτειρας του Καντάφι, 600 χλμ ανατολικά της Τρίπολης. 


Νωρίτερα, η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε ότι διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας δέχτηκαν νέες επιθέσεις από αυτό που αποκάλεσε "σταυροφόρο εχθρό". 


"Αυτές οι επιθέσεις δεν πρόκειται να τρομάξουν το Λιβυκό λαό ", μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.


To βράδυ της Δευτέρας, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι μια βάση του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης που βρίσκεται 10 χλμ ανατολικά της Τρίπολης, χτυπήθηκε από βομβαρδισμούς. Η ναυτική Βάση της Μπουσέτα χτυπήθηκε λίγο μετά τις 19:00 GMT, σύμφωνα με πολλούς μάρτυρες.


Πυρά της αντιαεροπορικής άμυνας που ακολουθήθηκαν από εκρήξεις, ακούστηκαν το βράδυ στην περιοχή της κατοικίας του ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι στην Τρίπολη, σύμφωνα με ένα δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.


Πάντως, τη νύχτα της Κυριακής, οι συμμαχικές δυνάμεις κατάφεραν να προκαλέσουν ισχυρό πλήγμα σε στρατηγείο του Καντάφι στην Τρίπολη.


Το κτίριο, που βρισκόταν περίπου 50 μέτρα από τη σκηνή όπου ο Καντάφι συνήθιζε να δέχεται τους επίσημους προσκεκλημένους του, καταστράφηκε ολοσχερώς από έναν πύραυλο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του λιβυκού καθεστώτος Μούσα Ιμπραχίμ στους ξένους δημοσιογράφους που μεταφέρθηκαν στο σημείο
eglimatikotita.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση